Herhangi bir acil durumda ip çekildiğinde, ilgili görevlinin odasında veya masasında bulunan sesli ve görsel uyarı veren çağrı paneline veya uyarı lambasına, çağrının yapıldığı ünitenin adres bilgisi iletilir. Bu ileti sonrası görevli tuvaletten yapılan çağrıya hızlıca müdahale edebilir.
İtfaiyeci Telefon Sistemi
Çok katlı binalarda veya uzun tünellerde yangın algılama sistemlerine yangın anında iletişim kurulabilmesini sağlayan itfaiyeci telefon sisteminin dahil edilmesi mahal niteliklerinden dolayı oldukça önemlidir. İletişim, tehlike bilgisinin aktarılması, önlem alınması ve kontrol edilmesinde en önemli faktördür. Kullanım ihtiyaçlarının her detayı düşünülerek üretilen itfaiyeci telefon kontrol sistemleri; İtfaiyeci Telefon Kontrol Ünitesi ve İtfaiyeci Saha Telefonlarından oluşur. İtfaiyeci Telefon Kontrol Ünitesi; acil durumda, yetkili kişilerin itfaiyeci saha telefonları ile güvenlik merkezi veya diğer saha telefonlarıyla haberleşmesini sağlar.
İtfaiyeci telefon sistemi, bir binadaki yangın sırasında itfaiye ekiplerinin bina içinde iletişimi için kurulmuş iki yönlü bir haberleşme sistemidir. Bu haberleşme, sistem merkezindeki ana panel ve sahaya dağıtılmış saha üniteleri vasıtasıyla gerçekleştirilir.
Saha üniteleri genel olarak yangın kaçış merdivenlerine yerleştirilir. Bu üniteler iki farklı tipte olabilir. Birincisi, içinde kendi ahizesi bulunan metal saha kabinleridir. Bu kabinler bir anahtarla açılır ve görevli ahizeyi kaldırır kaldırmaz sistem merkezindeki operatörle doğrudan iletişime geçer.
İkinci uygulama ise sahada bağlantı prizlerinin kullanılmasıdır. İlgili noktalara bağlantı prizleri yerleştirilir ve saha görevlisi, elindeki portatif ahizeyi istediği prize takarak sistem merkezindeki operatörle iki yönlü iletişime geçebilir.
Kaydınız alınmıştır. Size en kısa süre içerisinde dönüş yapılacaktır.